FAQ

Werken jullie met verse frietjes?

Wij werken met verse frieten, snacks en verse goulash-en stoofvleessaus.

Hoeveel dagen op voorhand dien ik het juiste aantal personen door te geven?

U dient het juiste aantal personen de woensdag voor u feest door te geven (u krijgt hier ook een herinneringsmail voor), op dit opgegeven aantal wordt de prijs berekend.

Hoelang op voorhand komen julie toe?

Meestal naargelang de rit komen we een 30 minuten op voorhand toe, indien we nog een feest voor het uwe hebben kan die korter op voorhand zijn.

Hoeveel plaats hebben wij ter plaatse nodig?

Ter plaatse heeft onze wagen 6m nodig op 2,55m breed om in te rijden, met verkoopklep open wordt de breedte 3,55m, ook is onze doorrijhoogte 3,4m. Loshangende takken ter plaatse mogen ook niet aanwezig zijn.

Wat zijn de prijzen van kinderen?

Kinderen gelijk of jonger dan 3 jaar zijn gratis, de rest is dezelfde prijs.

Dienen wij bestek of bordjes te voorzien ?

Neen, wij hebben vorkjes en verpakking bij.

Voorzien jullie een afvalbak ?

Ja wij voorzien een afvalbak en nemen het afval terug mee.

Hoe dient er afgerekend te worden?

Gelieve contant af te rekenen bij aanvang.

Wat zijn de annulatievoorwaarden?

Indien een cliënt een overeenkomst geheel of gedeeltelijk annuleert is zij welke reden dan ook, ook omwille van een pandemie is als schadevergoeding de volgende annuleringskosten in percentages van het voor het desbetreffende goederen of diensten van HET FRIETKOT in een overeenkomst vermelde bedrag verschuldigd. Zeven (7) dagen voor en op de dage(en) van uitvoering 100% van totaalbedrag offerte/overeenkomst. Veertien (14) dagen tot zeven (7) dagen voor de dag(en) van uitvoering 60% van totaalbedrag offerte/overeenkomst. Meer dan veertien (14) dagen voor de dag(en) van uitvoering 30% van totaalbedrag offerte/overeenkomst vermeerderd met gemaakte kosten. Indien de annuleringen omwille van een pandemie geschied kan de klant kosteloos wel de boeking verplaatsen naar een latere datum. Gehele of gedeeltelijke annulering van een overeenkomst door de cliënt dient schriftelijk aan HET FRIETKOT te geschieden. Voor de vaststelling van de annuleringskosten wordt uitgegaan van de datum van ontvangst van dit schrijven door HET FRIETKOT. Wij dragen deze annulatievoorwaarden hoog in het vaandel, wij houden deze wagen op dat bepaald tijdstip vrij voor u. Wij geven u ons vertrouwen, maar dit dient ook wederzijds te zijn. Indien u niet zeker bent van u feest om welke reden dan ook, gelieve dan nog even af te wachten eer u boekt.

Hebben jullie ter plaatse elektriciteit nodig of water?

Wij hebben ter plaatse een stroomaansluiting nodig van 220V, dit op een onbelaste lijn.

Wij proberen zoveel alles mogelijk via onze website te regelen, indien u toch een dringende vraag heeft die u niet terugvindt hier kan u ons bellen tijdens de kantooruren op het nummer: 011763067.